Lastig "probleem".. jullie hulp nodig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hallo allemaal op deze zonnige zaterdag!

Ik heb een "probleem"/vraag. Ik heb hier een paar maanden geleden inmiddels een topic geopend dat ik misschien naar Engeland zou gaan voor mijn minor abroad (als onderdeel van mijn laatste schooljaar) en het liefste zou ik mijn hond meenemen. Ik begreep toen al van Manuela (die in Engeland woont) en andere mensen op een Engels hondenforum dat dit erg lastig zou worden (in huurhuizen zijn honden sowieso niet toegestaan, en als je een kamer wil vinden bij iemand in huis kost dat een godsvermogen en is dat ERG lastig weet ik uit ervaring). Goed, een kamer zit er dus niet in bij iemand, zelf een huis huren ook niet en op campus verblijven ook niet.. Tenzij Bo een geleide/hulphond is en dat is hij (helaas/gelukkig) niet. 

Ik heb het er op school over gehad met de international office en uiteraard ook met mijn ouders want ik woon nog thuis. Ik wil heel graag naar het buitenland maar eigenlijk wil ik niet zonder Bo gaan. Ik heb er geen goede verklaring voor, waarschijnlijk dat ik hem heel erg zou gaan missen. Aan de andere kant is het "maar" vier/vijf maanden, niet jaren dus. 

Nu hebben mijn ouders aangeboden om op hem te passen zolang ik daar ben en twee keer in die tijd langs te komen, met Bo, en dat ik zelf een keer terug naar huis vlieg, om hem toch nog te kunnen zien. Ik vind het zelf vreselijk moeilijk om die keuze te maken want mijn hoofd en mijn hart spreken elkaar helaas tegen.. Ik weet zeker dat hij het hier prima zal hebben bij mijn ouders en niets te kort komt en voor mij zou het ook handiger zijn, ik hoef niet op zoek naar allerlei KVV voor hem, ik hoef me geen zorgen te maken als ik op school zit of hij de tent niet afbreekt.. hij zou gewoon fijn thuis bij mijn ouders zitten en zijn eigen eten etc krijgen. 

Ik las dat iemand anders haar border collie Joey (als ik het goed heb?) ook voor vijf maanden bij zijn fokker onderbracht omdat ze zelf voor vijf maanden naar Ierland moet voor stage/iets met haar opleiding. En het zal ongetwijfeld meer gebeuren dat dit bij mensen op hun pad komt en dat ze de hond tijdelijk ergens zullen onderbrengen waar hij het vreselijk naar zijn zin zal hebben.

ALS (het is nog een optie) ik hem bij mijn ouders zou laten, zou ik hem daarmee te kort doen? Over vijf maanden is hij er ook nog en als ik dan mijn school helemaal heb afgemaakt na nog een half jaar stage, kan ik binnen niet al te lange tijd op zoek naar een eigen huisje waar Bo uiteraard gezellig mee mag. Kunnen jullie mij vertellen wat jullie zouden doen? En wat jullie van deze oplossing vinden? 

PS. Ga me alsjeblieft niet lopen afkatten omdat ik graag naar het buitenland wil, ik heb deze kans al eens eerder gehad en toen is hij me afgepakt toen ik al met 1 been in Schotland stond dus deze keer wil ik hem absoluut niet laten schieten.. Ik vind het zelf al lastig genoeg om een goede keuze (voor ons beide) te maken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lastig "probleem".. jullie hulp nodig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Moeilijke beslissing. Ik begrijp best dat je Bo zou missen, maar bij je ouders zit hij toch goed niet? En als je hem meeneemt naar Engeland zit hij dan vaak alleen of heb je dan heel veel tijd voor hem?
Is hij je ouders gewoon? Want dan lijkt het me mss geen slecht idee hem gewoon toe te vertrouwen aan hen :-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

Ik zou hem gewoon lekker bij je ouders laten. ik denk dat je hem daar meer plezier mee doet dan hem mee te nemen naar engeland waar hij op een vreemde kamer overdag alleen zit.....

bij je ouders is hij gewend en is hij goed verzorgd. ik denk dat het voor jou moeilijker is dan voor Bo ;-)

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hahaha zoiets vermoedde ik al ja, Waka! Ja, je hebt absoluut gelijk dat het voor mij moeilijker zal zijn, krijg al tranen in mijn ogen bij de gedachten dat ik hem hier moet "achterlaten" :'( haha
Yasmine, ja we wonen beide nog thuis en mijn moeder heeft tegen die tijd helaas waarschijnlijk geen baan (meer) en mijn vader werkt twee dagen in de week thuis dus hij zal niet veel alleen zijn, niet meer dan gewoonlijk in ieder geval. Qua tijd die ik heb.. ik volg drie modules dus dat zal drie dagen in de week 2/3 uur zijn. Nu heb ik in ieder geval wel de mogelijkheid om eens een dag erop uit te gaan naar ergens zonder me druk over hem te moeten maken.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zou hem gewoon lekker thuis laten, het is heel leuk om tijdens je studie naar het buitenland te gaan, en zo kan je er ook volop van genieten, zonder telkens aan je hond te hoeven denken. en Bo vermaakt zich echt wel. misschien vind je moeder het ook wel fijn dat als ze geen baan meer heeft dat Bo er dan is, geeft toch iets meer doel en ritme aan je dag vind ik altijd

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor jou een ontzettende moeilijk beslissing maar Bo zou het fantastisch hebben bij je ouders, ze komen zelfs met Bo nog een paar keer bij je langs, en jij komt ook een keer tussen door lees ik.

pak die kans, die komt op je weg, en dat gebeurt je geen tweede keer, en het is niet voor eeuwig .

en Bo zal je niet vergeten hoor, echt niet. zou de kans pakken, en voor de paar maanden gaan, Bo heeft het goed en jij kan doen wat je graag wilt doen.

pak die kans. :-D

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Dat is waar ja, mijn moeder wilde ook heel graag een hond om haar wat liefde en doel te brengen in het leven (dat klinkt heel triest haha maar ze heeft het moeilijk nu met haar baan verliezen na 30 jaar enzo) als is het maar voor de paar jaar die ik nog thuis woon. 

Klopt ja, Willemijn. Het is alleen iets wat ik gelukkig nog nooit heb hoeven doen en hierna ook niet meer hoop te doen, al is het alleen voor mijn eigen gemoedsrust hahaha, en weet dus niet hoe dat voor een hond is. Maar als ik dat over Joey de bc las dan hebben ze er niet zoveel moeite mee als wij mensen.

honden page profiel Petra, baasje van GuinnessPetra, baasje van Guinness 3 doggies

honden foto van Petra, baasje van Guinness

Thuis laten!
Mijn schoonzusje is voor een 5tal maanden naar frankrijk geweest. Omdat ons hondje als vaste oppas 2x in de week bij mijn schoonouders is (waar schoonzusje ook woont), kent hij mijn schoonzusje erg goed en heeft daar een band mee opgebouwd.

Guinness was nog geen jaar toen mijn schoonzusje vertrok. Bij terugkomst werd er even gesnuffeld, maar toen kwam ook de onvermijdelijke herkenning hoor! Ontroerend om te zien!

Dus,... Bo zal je ook zeker weer herkennen als je thuis komt.
Daarbij zoals eerder gezegd, bij je ouders is zijn thuis.

Veel plezier in Engeland!

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Haha gelukkig, ik twijfel er niet aan dat hij me niet meer zal herkennen. Na een maand is hij me vast nog niet vergeten. Mijn ouders gaan binnenkort drie weken op vakantie en die zal hij ook vast niet vergeten zijn :-D 

Bedankt voor de leuke reacties allemaal, dan ben ik er toch iets geruster op dat het allemaal goed komt. Zal het nog wel eens een keer goed bespreken allemaal met mijn ouders hoe we dat allemaal gaan doen maar dit lijkt de beste oplossing tot nu toe. Een kamer vinden is zo lastig omdat die mensen mij een berichtje sturen dat ze een kamer hebben, dan antwoord ik en hoor ik vervolgens nooit meer iets.. eh. En zelf een huis wordt er te duur.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk inderdaad dat het fijner is om hem bij je ouders te laten. Hij kent de omgeving, je ouders, je ouders kennen hem, hij hoeft niet zomaar ineens in een vreemde omgeving én een vreemd huis alleen te blijven, lekker zijn eigen eten. 
En omdat hij nu ook bij je ouders woont zal er voor hem denk ik niet heel veel veranderen. Oké, jij bent er dan niet, maar omdat hij je ouders nu ook dagelijks ziet is het voor hem toch gewoon heel vertrouwd. 

En inderdaad, denk dat jij er meer moeite mee hebt dan Bo ;-) 
Neem een paar mooie foto's van Bo mee (en zet een foto van jou naast zijn mand ;-)) en dan komt het vast goed. Je zult vast veel contact hebben met je ouders (mail, Skype), dus ze houden je vast heel goed op de hoogte.

Ik vond 3 dagen Disneyland Parijs (en Mellow bij mijn ouders) al heel wat haha! ;-)

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hahahah ik heb te veel (mooie) fotos van hem dus dat komt wel goed. Ik ben in oktober 10 dagen weg geweest en toen heeft hij tien dagen slecht gegeten.. ben benieuwd hoe dat nu dus zal gaan. Over een weekje ga ik drie dagen weg en dan is hij ook bij mijn ouders haha. 

Ja sowieso, Skype, whatsapp, sms.. dat komt allemaal wel goed, maar het wordt wel zwaar. En ja, het is hier voor hem vertrouwd, hij kent alles en iedereen dus het komt wel goed :-D

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik had heel erg voor je gehoopt dat je hier/daar makkelijker geschikte woonruimte zou vinden zodat Bo met je mee kon. Dat je je straks heus wel een keer (of vaker) schuldig gaat voelen daar twijfel ik geen moment aan. Dat hoort bij de oprechte gevoelens en het verantwoordelijkheidsgevoel wat je voor Bo hebt. Maar aangezien Bo gewoon lekker thuis blijft zal het voor hem allemaal wel loslopen en reuze meevallen wat voor jou alweer een hele troost zou moeten zijn.;-)

Wat dat betreft verkeer je mi. in de ideale situatie om alsnog je droom te verwezenlijken.;-)

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik had het ook zo gehoopt Manuela maar helaas :'( schuldig, waarschijnlijk en verdrietig, ja ook haha maar het hoort erbij ben ik bang. En het zijn maar een paar maanden, half september tot half januari, vier maanden zelfs maar.

Alsnog bedankt voor alle hulp die je me hebt geboden in pb'tjes en de tips :-D

Gelukkig dat mijn ouders dit willen doen, dat kan ik uiteraard niet van ze verwachten want ze konden net zo goed "Nee, het is jouw hond,zoek het uit" zeggen. Ik mopper wel eens op ze maar vind dit wel heel lief :-D

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca 3 doggies

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

Wauw, wat komt me dit bekend voor!Ik moet volgend jaar ook 4 maanden naar Zweden voor mijn minor en ik zie er ook ontzettend tegenop om mijn hond(jes) achter te laten in Nederland..
Ik heb geen tips, maar ik volg..

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Wat fijn, dan zit ik in ieder geval niet alleen in dit schuitje! Waar blijven jouw honden? 
En wat voor minor ga je doen? ':-)

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca 3 doggies

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

haha dat dacht ik dus ook toen ik dit las! mijn honden blijven bij m'n ouders omdat ik niet weet of ik huisdieren mag houden in Zweden en het is onhandig met vliegen (ik vlieg voor 18 euro, 1 hond voor 500 of meer) minors in zweden zijn gecombineerd (uitwisseling he..) dus ik kon zelf verschillende courses samenstellen om dan op 30 EC uit te komen. Wat voor minor ga jij doen in Engeland? een vriendin van mij gaat ook naar Engeland en dan naar de Metropolitan University in London :-)

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ah op die manier, ik heb inderdaad ook nog even naar Zweden gekeken (kon ik ook heen, bijna heel Europa eigenlijk) maar kon daar ook niets vinden over huisdieren die gehouden mogen worden in huurhuizen dus heb dat idee maar gauw opzij geschoven. Same here, wij doen ook een soort eenkantige-uitwisseling (leerlingen van de Hogeschool van Amsterdam naar Wolverhampton/Derby/Manchester) en ik ga drie modules doen die te maken hebben met Engels/educatie want ik studeer hier voor docent Engels. Oh, en ik ga naar Wolverhampton, heb ook nog gekeken naar University College London maar dat was zo duur :'( Bij jou ook fijn dat je honden bij je ouders kunnen blijven, dat scheelt toch al een hoop zorgen/stress!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lastig "probleem".. jullie hulp nodig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Liefste of leukste hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^